Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ABS!

Здравейте колеги, извинявам се ако темата се повтаря, но успях само тази да намеря като подобна, а тя не ми помага за проблема ( http://clubalfaromeo.com/forum/showt...7%EA%E8&page=2 ). Работата е следната.. като по чудо в последните 6000км колата никакъв проблем не ми е правила, покарах месец и нещо да и се накефя и ееето на отново проблем - като натискам спирачката с максимум 20км/ч ми се включва ABS-а.. Ако съм с 50-60км/ч или повече и си намаля/спира идеално.. само като съм с 20км/ч или по-малко - като намалям на светофари, пресечки и др. и се включва ABS-а. Гледах цялата спирачна система днеска сутринта я вдигах колата.. всичко наред, накладките предни и задни преди месец ги смених, обезвъздуших и няма и няма, пак си продължава... на диагностика ходих никви грешки с ABS-а не намери??? Един познат с 164-ка ми вика че и при него така станало ама той не се занимавал да го оправя и след месец само изчезнало.. Някакви идеи?
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 2000

Вероятно някой от спирачните ти апарати упражнява малко по-голямо усилие и датчика отчита разлика в ротацията,тоест при малка скорост някое от колелата завлича.Като се напаснат накладките,вероятно ще спре.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Вероятно някой от спирачните ти апарати упражнява малко по-голямо усилие и датчика отчита разлика в ротацията,тоест при малка скорост някое от колелата завлича.Като се напаснат накладките,вероятно ще спре.
      Ако е така значи АБС-а изобщо не му работи.
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
        Ако е така значи АБС-а изобщо не му работи.
        Защо да не работи?
        Ако буталата са клеясали и не са почистени при смяната,ако дисковете имат износване или изкривяване,и не на последно място,ако пружините са загубили пъргавина,докато напаснат новите накладки и започнат да се движат по-леко е напълно възможно да задържат,въпреки ABS-а.
        Именно за това,проблема е при ниска скорост.
        Има и възможност при мизерии в спирачната течност,запушващи някоя от магистралите,да се наруши нармалната работа на съответния спирачен апарат при напълно изправен ABS.

Comment

Аз мисля че на колегата веднага ще му направи впечатление ако му задържат накладки до такава степен че да се активира АБС-а.Все пак се активира преди блокаж, просто няма начин да не усети.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Има проблемен датчик на абс-а просто
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

тука у тоя скапания град (Русе) незнам дали ще има свестен сервиз да го сменя тоя датчик.. или поне да съм сигурен че е от това. Някой от вас сменял ли е? Колко струва и къде? Че наистина не ми се чака "да се оправи само"
              Alfa Romeo 156 1.9JTD 2000

Comment

Работата е там,че въпросните датчици са 4бр.Демек по един на всяко търкало и за да знаеш кой да смениш,ако е проблемен,пак трябва да ти го обади на диагностика.Предните и задните са различни,а левите и десните-с различна дължина на кабелите.Задните се сменят относително лесно,ма предните са бая позавряни.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Работата е там,че въпросните датчици са 4бр.Демек по един на всяко търкало и за да знаеш кой да смениш,ако е проблемен,пак трябва да ти го обади на диагностика.Предните и задните са различни,а левите и десните-с различна дължина на кабелите.Задните се сменят относително лесно,ма предните са бая позавряни.
                  Диагностиката в случая трябва да бъде доста квалифицирана защото абс-а не записва грешка, а в същото време не работи правилно Значи трябва да се направи пътен тест на АБС-а, Обаче (с голямо О) изключително малък брой егзаминери позволяват тест на абс системата в движение обикновенно над 15км/ч прекъсват връзката с централата Ако не уцелиш майстро пиши ми на лично познавам един който ще свърши работа в русе
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                  X